Verenigingsnieuws

Jaarvergadering De Nachtuilen
Sprundel – Op vrijdag 19 april houdt de carnavalsstichting De Nachtuilen haar jaarvergadering. Iedereen die op een of andere manier bij carnaval in Sprundel berokken is, is daarbij van harte welkom. De vergadering is in De Trapkes en begint om 20.00 uur. Er wordt teruggeblikt op het voorbije seizoen en de plannen en ideeën voor het seizoen 2019/2020 komen aan de orde. Iedereen kan daarbij zijn kritiek en ideeën inbrengen. Prins Juriaan 1 is afgetreden, dus zijn de Nachtuilen op zoek naar een opvolger. Ook in de Raad van Elf zijn vacatures ontstaan. Kandidaten worden gevraagd om zich aan te melden. Voorts wordt door de aanwezigen het motto voor 2019/2020 gekozen.

KBO Sprundel barst van activiteiten maar mist bestuurders
Sprundel – Woensdag 19 april is de Paasviering van KBO Sprundel. Tijdens dat feestelijk gebeuren heeft ook de jaarvergadering plaats. In het jaarverslag 2018 van KBO Sprundel passeren een groot aantal activiteiten van uiteenlopende aard de revue: wandelen, fietsen, rikken, sjoelen, spelletjesmiddagen, bingo, zingen, jeu-de-boules, biljarten, seniorenexpo, filmmiddag, carnavalsviering, vieringen van Kerst, Pasen, St. Jan, Dag van de Ouderen en St. Nicolaas, ontmoetingsdag, modeshow, tabletcursussen, uitstapjes, diverse themamiddagen en excursies, busreizen, bedevaart en vakantieactiviteiten. KBO-ledenhoeven zich dus niet te vervelen en hebben dus volop keuze.
Daarnaast heeft belangenbehartiging, met name op gemeentelijkniveau, steeds meer vorm gekregen. Te denken daarbij aan Veiligheid en Verkeer, Wonen en aan Openbaar Vervoer. En de KBO ter plaatse heeft ook een cliëntondersteuner in haar midden en iemand waarop men een beroep kan doen bij het invullen van belastingformulieren.
Geen voorzitter
,,KBO Sprundel is springlevend met veel mooie activiteiten waar we met genoegen op kunnen terugkijken’’, schrijft secretaris Kees van den Broek in het jaarverslag. Maar hij voegt er aan toe: ‘’We hebben nog steeds geen voorzitter en we zijn dringend toe aan nieuwe enthousiaste bestuursleden.’’ Een jaar geleden is voorzitter Cees van Oorschot afgetreden en ondanks enorme inspanningen is er nog geen opvolger. De huidige bestuurders zitten al lang in het bestuur en smeken, tot heden tevergeefs, om verjonging.

Beloken Pasen Concert DHV-VHV
Sprundel – Muziekvereniging Door Het Volk Voor Het Volk houdt traditie hoog in het vaandel. Zo ook het gebruik om op de zondag na Pasen, Beloken Pasen, een concert te geven. Dat concert is dus 28 april en wel van 11.00 tot 13.30 uur in De Trapkes. Iedereen kan dan komen genieten van prettig in het gehoor liggende muziek en koffie, eieren en eitjes zijn dan gratis.

Regiodag Scouting
Sprundel – De plaatselijke scouting is op 11 mei gastheer voor de bevers, jongens en meisjes van 5 t/m 7 jaar, uit de regio. Er worden die middag tussen de tien en vijftien scoutingclubs verwacht. In en bij het scoutinghome zijn er dan voor hen diverse leuke activiteiten met een thema.