Bibliotheek West-Brabant organiseert schrijfproject

2020 verloopt tot nu toe anders dan verwacht. Door corona is een groot deel van het leven stil komen te liggen en we werken, sporten en ontspannen nu vooral thuis. Dat deze mondiale crisis de geschiedenisboeken ingaat, is ondertussen wel duidelijk. Over een aantal jaar zijn er waarschijnlijk talloze artikelen verschenen met daarin cijfers en onderzoeken over de coronacrisis. Maar hoe ervaren de ‘gewone’ mensen deze crisis?
Bibliotheek West-Brabant organiseert het schrijfproject: ‘Samen schrijven we geschiedenis’. Wil jij ook meeschrijven aan de toekomstige geschiedenis? Laat dan je innerlijke schrijversgeest los en schrijf een verhaal over jouw belevenissen of de belevenissen van je naasten. Non-fictief of fictief, roman, spanning of misschien een jeugdverhaal; daar ben je helemaal vrij in. Of misschien komt in jou de dichter naar boven en schrijf je liever een gedicht om je gevoel onder woorden te brengen. Ook mag je een tekening of stripverhaal maken. Ken je misschien iemand die een mooi verhaal te vertellen heeft, maar is deze persoon niet in staat om dit op te schrijven? Dan mag je natuurlijk ook samen iets inleveren!

Het schrijfproject heeft wel een aantal spelregels:
– Een verhaal mag maximaal 1500 woorden bevatten;
– Een gedicht of songtekst mag maximaal 30 regels zijn;
– Een striptekening mag zes frames bevatten op een staand formaat;
– Een tekening mag staand of liggend gemaakt worden;
– Maximaal twee inzendingen per persoon;
– Stuur je inzending in een Word-bestand naar activiteiten@bibliotheekwb.nl en vermeld daarbij je naam, woonplaats, leeftijd en e-mailadres.
Wanneer je een verhaal inzendt, geef je toestemming voor publicatie van de verhalen. Mocht je liever anoniem je verhaal insturen, dan mag dat natuurlijk ook.
De verhalen worden uiteindelijk gebundeld in een (e-)boek die begin volgend jaar wordt uitgegeven.
Je kunt je verhaal, strip, gedicht, songtekst, tekening inzenden tot en met 25 oktober 2020.