12.5 jaar jubileum  Kinderopvang/gastouderopvang Samen CreaCtief gevestigd als enig bureau in de gemeente Rucphen.

GOB Samen CreaCtief mag vandaag haar koperen jubileum vieren: het bedrijf bestaat 12,5 jaar. Een tijdperk waarin Gastouderbureau Samen CreaCtief heel wat innovaties en ontwikkelingen heeft doorgemaakt. Wat begon vanuit 10 jaar werken in het onderwijs, heeft in 2007 geleid tot een eigen organisatie in de kinderopvang met meerdere gastouders in de regio.

Eigenaresse:
Mijn naam is Annie Aerts-Jongenelis, Ruim 9 jaar ben ik werkzaam geweest in het basisonderwijs Gemeente Rucphen. De werkzaamheden bestonden uit het ondersteunen en begeleiden van leerlingen in de onderbouw. Met mijn ervaringen en opleidingen ( SPW 3-4 /HBO) op pedagogisch gebied en de ontwikkelingen van kinderen, begon het te kriebelen om iets voor mezelf te ondernemen. Iets dat met kinderen te maken had. Ik wilde kinderen opvoeden, stimuleren op sociaal vlak maar ook op ontwikkelingsgebied. Kinderen zijn namelijk onze toekomst. Ik vroeg me af hoe moeders met kinderen werken, carrière maken, voor het gezin zorgen, en opleidingen etc. konden combineren. Je moet er veel voor over moet hebben om je eigen individueel opgestelde doelen, naast je gezin, te bereiken. Maar hoe is dit allemaal mogelijk als je een gezin hebt? Het is natuurlijk geweldig om een doel te bereiken, maar de zorg voor je kind is toch zeker zo belangrijk en mag daardoor niet belemmerd worden. Hierdoor kwam ik op het idee om een geregistreerd gastouderbureau te starten. Je kennis, capaciteit en kwaliteit te stoppen in een eigen onderneming, dat sprak me aan! Mensen/kinderen hulp bieden bij het ontplooien van zichzelf en tevens als bureau een professionele en vertrouwde oppas zoeken voor u kinderen.
Ik heb de schouders eronder gezet en met mijn ervaring, inzet en doorzettingsvermogen beleidsmatig een plan opgezet voor het realiseren van een geregistreerd gastouderbureau. De Wet Kinderopvang stelt zeer hoge eisen om een geregistreerd gastouderbureau op te zetten. Ik heb me goed gerealiseerd dat ik hier veel kostbare tijd en moeite in moest steken, maar het was de moeite waard, en heb mijn droom kunnen verwezenlijken. GOB Samen CreaCtief bestaat inmiddels alweer vanaf 2007. Inmiddels dus 12.5 jaar weer in dit vak wat ik nog steeds met plezier dagelijks uitvoer.
Dit jubileum laten wij dan ook niet zomaar aan ons voorbij gaan en vieren we met alle betrokken mensen en relaties op 25 januari 2020.

Belangrijk in dit vak:
Kleinschalig blijven is een pre gezien ik persoonlijke aandacht erg belangrijk vindt en dat ik weet met welke mensen ik te maken heb. Je werkt met mensen, en mensen moeten niet behandeld worden als een nummer. Dat is mijn visie voor nu en voor in de toekomst..

Mede compagnon:
In 2014 is mijn dochter Kim Schoonen als vennootschap in de zaak gekomen. Met haar capaciteiten en opleiding psychologie komt dit erg goed van pas. Kim Schoonen  is zowel compagnon als dochter van mij. Voordat ze werkzaam werd bij Gastouderbureau Samen CreaCtief heeft Kim voornamelijk gestudeerd. Eerst heeft Kim gymnasium gedaan aan de KSE in Etten-Leur te Brabant. Deze school heeft ze in mei 2014 cum laude afgesloten, met daarnaast een certificaat filosofie (vwo-niveau). Hiernaast ontving Kim een Socrates Award. Dit is een eretitel die benadrukt dat de ontvanger behoort tot de beste 10% van Nederland. Ook ontving Kim een prijs voor beste leerling wiskunde. Haar eindexamen werd namelijk bestempeld met een 9,5. In september 2014 is Kim vervolgens begonnen aan de studie Toegepaste Psychologie te Eindhoven in combinatie verkort traject universiteit te Tilburg. Onlangs is Kim voor beide geslaagd. Ze mag zich nu benoemen als toegepaste Psychologe met een pre master Klinisch psychologie. Kim verricht zich voornamelijk administratieve taken bij GOB Samen CreaCtief. Op deze manier kunnen we u persoonlijke, sociale, professionele en snelle opvang bieden. Dit is iets wat we absoluut waardig achten in ons bewust kleinschalige bedrijf. Bij het werken in dit bedrijf houd Kim voornamelijk in haar achterhoofd hoe zij het zou willen dat haar toekomstige kleintjes opgevangen zouden worden!

De Visie van Samen CreaCtief
Gastouderopvang Samen CreaCtief is erop gericht het kind in een huiselijke omgeving en in een ontspannen sfeer een prettige tijd te laten doorbrengen, waarbij het kind zich geborgen en veilig voelt. Ook al blijft de ouder altijd eindverantwoordelijk voor de opvoeding, tijdens de opvanguren levert de gastouder als ‘opvoeder van beroep’ een belangrijke bijdrage. Gastouderopvang streeft ernaar een opvoedingssituatie te bieden die aansluit op de situatie thuis. Goed overleg tussen de ouders en de gastouder is een voorwaarde voor een goede kwaliteit van de opvang. Het gastouderbureau ziet het als haar taak afstemming tussen ouders en gastouder actief te ondersteunen. Dit doet zij door verschillende aspecten van opvoeding en opvang aan de orde te stellen en consequenties van beslissingen inzichtelijk te maken. De tussentijdse contacten die het gastouderbureau daarnaast met gast- en vraagouders heeft, hebben mede tot doel mogelijke knelpunten te signaleren. Gastouders zijn in staat de opvang van kinderen, die bestaat uit het verzorgen, begeleiden en stimuleren van kinderen, op een goede en verantwoorde manier uit te voeren.
Tevens wordt de opvanglocatie jaarlijks gecontroleerd op Veiligheid en Hygiëne door zowel het gastouderbureau als (steekproefsgewijs) door de GGD. Zo bent u ervan verzekerd dat uw kind in een veilige omgeving verblijft. Wij als bureau zijn dan ook heel trots te mogen mededelen dat wij al 12.5 jaar klachtenvrij zijn.

Samen CreaCtief dankt zijn successen aan:

  • Korte lijnen tussen bureau-ouders en gastouders. Met dagelijkse service van ons en de gastouders die elke werkdag klaar staan om u verder te kunnen helpen bij vragen.
  • Altijd een vast en vertrouwd persoon die voor uw kindje(s) zorgt
  • Scherpe prijzen en kwalitatief goede zorg voor u kinderen doordat wij kleinschalig zijn in vergelijking met de concurrenten.
  • Kleinschalige opvang (maximaal 6 kinderen)
  • Kinderen meer ontspannen en zelfverzekerd bij gastouders(wetenschappelijk onderzocht en bewezen).
  • Door het leveren van kwaliteit en de continue kwaliteitscontroles zijn wij als bureau en natuurlijk al onze gastouders in de opvang een kwalitatieve garantie voor u als gezin.
  • Betrokken en kleinschalig gastouderbureau waar u altijd maar 1 en dezelfde persoon aan de telefoon krijgt (geen doorverbinding communicatielijnen).
  • Flexibele opvangtijden (geen00 tot 17.00 mentaliteit).
  • Wij proberen onszelf en onze gastouders altijd te verbeteren door cursussen aan te bieden en bijeenkomsten te organiseren. Innovatie is een belangrijk punt binnen de bedrijfsvoering van GOB Samen CreaCtief

 

 

Het is mooi om terug te blikken en er even bij stil te staan de afgelopen 12.5 jaar.

Wij vieren dit dan ook op 25 januari 2020 met een feestje voor al onze klanten, relaties en medewerkers (gastouders).

Ook in de toekomst willen wij onze klanten zo goed mogelijk van dienst zijn!
Uitgegroeid is Gastouderbureau Samen CreaCtief niet, Wij zijn nog steeds op zoek naar goede gediplomeerde mensen die van kinderen houden en graag willen werken in dit vak.